Stenlille / 28. okt. 2015 - Naver i Stenlille

28. okt. 2015 - Naver i Stenlille

En aften udover det sædvanlige!

Det var en eminent, fantastisk fortæller, som dragende de over 60 tilmeldte med sig på en over 3 års rejse som Naver, da SHHB præsenterede den lokale Rene Lærke fra Stenlille, som havde sagt ja tak til at gøre byen klogere på, hvad en vaskeægte Naver egentlig er.
 
2 1/2 time nonstop, hvor alle de fremmødte sad med store ører i Stenlille kulturhus, så selv en ganske lille tabt knappenål ville kunne høres.
 
Om Rene Lærkes dannelsen rejse med dyb respekt for håndværket og med en indsigt i at klare sig selv, med respekten for andre mennesker og om, at kende til de dyder, traditioner og skikke som høre sig til historien. At Rene Lærke er Nakskovvit kan han ikke løbe fra, hverken på dialekt eller sin lune, ej heller at han virkelig kender sit fag, sig selv og har den respekt det kræver. I dag lever han som så mange andre, som ansat tømrer hos Kopp Sorø, hvor han selvfølgelig benyttes til, at udføre de ganske specielle opgaver, som kræver lidt mere en blot en hammer og lidt søm. Men selvom det nu er næste 10 år siden, at Rene Lærke kom hjem fra turen på valsen, har han stadigvæk sit tøj/ sin kluft, og færdes fortsat i Naver miljøet.
 
Det var en fabelagtig aften i Stenlille kulturhus og SHHBs Lotte Krogh sluttede aften med at sige tak til Rene Lærke, men også tak til de fremmødte og med en opfordring til, at kontakte SHHB hvis man kender nogle lokale borgere, som går med en spændende historie, som er værd at lytte til. En rejse, en oplevelse eller en god historie, som bør fortælles.
I
ngen tvivl om, at alle fik den gode historie med hjem om en vaskeægte lokal Naver.
En vaskeægte naver i Stenlille Kulturhus onsdag aften den 28. oktober, var godt nok en ubeskrivelig vild fascinerende oplevelse. Hold da op, hvor var det godt! Og skønt at så mange bakkede op omkring det!!
Tak for denne oplevelse Rene Lærke Christensen - så godt!!!
mvh Lotte
EN VASKEÆGTE NAVER FRA STENLILLE.

Rene Lærke er bosiddende i Stenlille i et lille hyggeligt byhus.
Selvom hans udstråling mere går i retning af det lille idyllisk landsted med lidt høns og får på engen og med et godt og funktionelt træværksted, så trives han med sin familie lige midt i Stenlille by, langt væk fra vor Rene oprindelig kommer fra.
 
Siden 2006 har han boet i Stenlille, men man er ikke i tvivl om, hvor han stammer fra, når først snakken går i gang. Her er det tydeligt at høre, at han er en ægte Nakskovvit.

Til dagligt er Rene Lærke ansat hos Kopp Sorø a/s, hvor han selvfølgelig har en vis forkærlighed for de mere utraditionelle opgaver. Og det er klart, at når der er disse specielle opgaver, så er det meget naturlig, at Kopp gør brug af en ægte naver.
 
Gennem årene har han bl.a. haft arbejdet på en kæmpe stormskade på en smuk buelade ved Falkensteen Gods, med en meget særpræget tagkonstruktion. – For ikke så længe siden, var han i Lynge ved Sorø, et spændende bindingsværksprojekt på den meget smukke gamle præstegård. Eller som han fortalte ved besøget i sit lille private værksted, havde han lige just været en tur på Vedbygård, hvor der også var brug for en, som kender det gamle håndværk.
 
I 2001 begyndte hans naverrejse, som varede i 3 år, og det er denne spændende historie, som Stenlilleborgerne nu har mulighed for at høre om.
 
 
Klik på billederne for at se dem større!
Stenlille Handels-, Håndværker- og Borgerforening (SHHB)  | shhbinfo@gmail.com