Stenlille / Hjertestartere

Hjertestartere

Stenmagle har fået en hjertestarter. Betalingen er sket ved at Sorø kommune har bevilget 10.000 kr. og Stenmagle Bylaug har betalt 15.000 kr. - Til gengæld er den så også i et udendørs alarmskab, så man kan komme til den 24 timer i døgnet. - Læs mere på stenmagle.dk her

Hjertestartere til Frederiksberg og Stenlille

Trygfonden har bevilget to nye hjertestartere til Frederiksberg og Stenlille hallen.

Foruden hjertestarterne følger der et 4 timers hjerte-lungegenoplivningskursus med, som tilbydes personer der ofte har deres gang i hallerne, såsom idrætslærere, trænere, ledere og idrætsudøvere samt servicemedarbejderne. Det er team Idræt og Fritid i Ejendomscentret, der står bag projektet. 

Begge hjertestartere vil blive placeret i indgangen til hallen. 

Kultur- og fritidsudvalgsformand Gert Jørgensen siger: ”Det er rigtig glædeligt, at vi nu får 2 hjertestartere mere til vores haller. Borgerne i Sorø Kommune skal føle sig trygge, derfor vil hjertestarterne ikke kun være til gavn for de idrætsudøvende, men for alle borgere i kommunen. Dette bliver de, fordi alarmcentralen nu kan henvise til nærmeste hjertestarter. Målet er, at der i hver af vores haller skal hænge en hjertestarter, derfor søger team Idræt og Fritid fortsat Trygfonden for hjertestartere”. 

Hjertestarteren er let at anvende, da en stemme vejleder brugeren undervejs, og den kan kun afgive stød, hvis hjertet ikke slår korrekt. Trygfonden opfordrer alle borgere til at sætte sig ind i, hvordan man bruger hjertestarteren på hjemmesiden www.hjertestarter.dk.

 

Hvor er hjertestarterne?

Fra marts 2010 har alle landets alarmcentraler fået adgang, så de kan henvise folk til den nærmeste hjertestarter ved alarmopkald.

Alle virksomheder og organisationer i Sorø, der har en hjertestarter, opfordres derfor til at sørge for at registrere den på hjemmesiden www.hjertestarter.dk – det tager kort tid, men gør en stor forskel.

Se den aktuelle oversigt her: www.hjertestarter.dk/Find_Hjertestarter.aspx

Stenlille Handels-, Håndværker- og Borgerforening (SHHB)  | shhbinfo@gmail.com