Stenlille / Lokalhistorie

Lokalhistorie

Succesfuld aften i Kulturhuset.

Stenlille Lokalarkivs MAPPE aften, blev bestemt godt modtaget i byen!
 
Et samarbejde med SHHB, Stenlille Blomster og SuperBrugsen, som bestemt fortjener en gentagelse senere på året!
 
80'ernes mapper var fremme og ikke mindre end 50 friske borgere mødte op. John Schou Hansen fra Lokalarkivet bød velkommen og udleverede papir og blyanter og så blev der ellers rift om mapperne. Kulturhuset antydede måske skolearbejdet, men det var nu mere et stykke detektivarbejde. Rigtig mange navne blev belyst og kunne den ene borger ikke huske det hele, så vandrede man rundt mellem bordene i kulturhuset.
 
God stemning og højt humør og fantastiske minder blev drøftet henover bordene. John Schou Hansen var sammen med sine arkiv medarbejdere ganske tilfreds med resultaterne af alle de noter som kom i mapperne, så arkivet vil bestemt ikke være arbejdsløse i den kommende tid.
 
Den gode smag var også til stede, idet SuperBrugsen sørgede for Stenlille-ost og kiks. Stenlille Blomster bød på Stenlille Bitteren og SHHB bød på et lille glas af Stenlille vinen.
 
Det var en fantastisk aften og arrangørerne siger tak for den vilde opbakning og lover, at det vil blive gentaget!
 
Også tak til sponsorering af ost og vine.
  
.
Lokalhistorisk mappe-aften i kulturhuset!
 
Tirsdag den 26. april. kl.19.00 i Stenlille Kulturhus på Hovedgaden 37 i Stenlille

Ideen udsprang da byen ved sidste års (2015) Sjov i Gaden-arrangement, fik fornøjelse af at besøge byens lokalarkiv. Her var en bred aldersspredning af byens borgere med til denne aften, og det blev en god oplevelse med mange minder.
 
De fremmødte fik mange gode snakke igennem kig i de mange fremlagte mapper, som blev åbnet og bladret igennem.

Lokalarkivet sidder af og til med løse ender omkring billeder, hvem er personerne og hvornår er de fra, og her fik Lokalarkivet og Lotte Krogh fra SHHB ideen til sådan en aften, hvor der måske kan komme mange gode historier frem.

Om det er borgere, som husker 60'erne, 70'erne, 80'erne eller endnu længere tilbage i tiden, er egentlig lige fedt, da mange måske kan bidrage med noget fra Stenlilles historie og fortid.
 
Lokalhistorisk Arkiv Stenlille indbyder i samarbejde med SHHB til denne fornøjelige mappe- og billed- aften.

Lokalarkivet vil også vise en række billeder, som der måske kan findes yderligere oplysninger om.

Man må også meget gerne medbringe egne billeder og familiealbum med fotos fra området. Lokalarkivet kan tilbyde at scanne billederne, hvorefter de vil indgå i Lokalarkivets samling.

Arrangementet er gratis og sidst på aftenen vil gæsterne blive budt på lokale smagsoplevelser. Stenlille Blomster byder på en Stenlille bitter. SuperBrugsen på smagsoplevelser af Stenlille osten og sidst men ikke mindst vil SHHB servere et enkelt glas af byens populære Stenlille Vin. Lokalarkivet serverer også gratis kaffe.
 
Det er en stor fornøjelse for både SHHB og Lokalarkivet, at både Stenlille Blomster og Stenlille Superbrugs har budt med ind og nu glæder arrangørerne sig bare til at se rigtigt mange både unge og gamle, ligesom dem lige i midten af livet, møder op og måske inden da gå på jagt i skuffer og skabe derhjemme efter billeder, der bør gemmes for eftertiden, og tag dem med til billedaftenen tirsdag den 26. april. kl.19.00 i Stenlille Kulturhus på Hovedgaden 37 i Stenlille.
 
Vi glæder os til at se jer :-)
Lokalhistorisk Arkiv Stenlille har en hjemmeside, hvor du kan se en masse om Stenlille i gamle dage. Arkivet i Stenlille dækker de 4 sogne, Stenlille, Stenmagle (med Assentorp og Nyrup), Kirke Flinterup (med Vielsted) og Munke Bjergby (med Vedde og Døjringe).
 
Herunder er billederne fra 2015!
 
Stenlille Handels-, Håndværker- og Borgerforening (SHHB)  | shhbinfo@gmail.com