Stenlille / Poul Joachim Stender

Livet skal leves i højden!

43 gæster fik valuta for pengene, da Poul Joachim Stender besøgte Stenlille Kulturhus.

Igen var Stenlille Handels-, Håndværker- og Borgerforening på banen med afprøvning af foredrag i byen. Denne gang var konceptet skruet sammen med, en god bog, bogens forfatter, Svegård boghandel som var frisk på at besøge Stenlille samt en cykelklub i byen som sørgede for at brygge lidt kaffe til gæsterne!

Det er altid spændende at forsøge sig på nye fronter, og dette var en af dem. Præsten Poul Joachim Stender, som til daglig er præst i Kr. Saaby, skrev i april måned sine erindringer om barndommen i Vordingborg i 50'erne. Her er han er vokset op mellem en bror, som blev kaldt for ”bedemanden”, en søster, som var besat af at fjerne pletter, og en mor som fødte 6 børn i løbet af et par år direkte på stuebordets voksdug. Og som ved den sidste og 6. fødsel havde udbrudt til Poul Joachims far; ” slut med 6”, hvorefter faderen flyttede hende ud i familiens hønseskur, da han troede Poul Joachims mor havde ment slut med sex, men moderen havde nu ment, at 6 børn var nok!

Lotte Krogh fra SHHB har selv læst bogen med stor glæde og fornøjelse og ofte med et stort smil på læben, for hvem synes ikke, det er sjovt at blive mødt af sin egen ungdomstid, ting som man selv husker fra dengang og ting som man bestemt er glad for, har ændret sig!

Poul Joachim Stender kan lide at iagttage og lade sig provokere med sin smag for det sanselige. Han er ikke bleg for at tage ting op som andre måske nøjes med at tænke. Han sans for mad og vine, som har været han passion lige siden han var barn, og om vigtigheden i at tænke på at leve i højden, langt vigtigere end det lange liv. Der blev ikke sparet på ordene denne aften og ingen tvivl om, at de mange fremmødte gik hjem med noget, på hvert sit plan. Som Poul Joachim Stender nævnte, at selv om man måske i mange år har været gift, behøver man jo ikke ligne noget, som er løgn. Alt for mange af os glemmer at gøre sig lækker for sin elskede, at tage sig tid til hinanden, i stedet for at fokusere på træningsdragten, alt det vi skal nå oveni at hente børn, realisere os selv og at glemme nuet.

De fremmødte gik i hvert fald hjem med et smil på læben, og fik noget at tænke over. Og en del fik også glæde ved at købe Poul Joachim Stender bog som hedder "Røde hunde gør ikke", og som bestemt er en morsom bog!

SHHB var ovenud lykkelig over så mange gæster, og har lovet at man fortsat vil forsøge sig i forskellige retninger, så vores program og tiltag bliver for mange forskellige målgrupper, så vi kan tilbyde noget for enhver smag!

 

Mange hilsner

Lotte Krogh

40346443

SHHB

Stender 3
 
 
Stender 2
 
 
 
Stender 1
 

Røde hunde gør ikke, 3D

Stenlille kulturhus Ons.7.maj

Kl.19.00-20.30 Entré kun: 25 kr.

Billetter kan købes hos:

Stenlille Blomster. Enghavevej 10A Stenlille

BlomsterCafeen Hovedgaden 12 Stenlille

Svegård Bøger & Papir Storegade 31 Sorø.

Eller kontakt: Kate Nielsen tlf. 24231982

bog
Stenlille Handels-, Håndværker- og Borgerforening (SHHB)  | shhbinfo@gmail.com