Er vi bange for at have en tro?
Vi ser nu pludselig skoler, der aflyser en tradition omkring juleafslutning i kirken i forskrækkelse over at de måske forkynder kristendom - uha da.
Det danske samfund har nu i 1000 år været bygget på den kristne tro - og så er vi nu i fuld gang med at sælge ud af vores fundament, i fremmedforskrækkelse over at træde andre trosretninger over tæerne. Vi skulle hellere vedkende os vores kristne grundlag, og så med netop den ballast, byde alle andre trosretninger velkommen. Selvfølgelig skal de kunne være her, og fremmede folkeslag har altid beriget vores samfund. Vi har brug for den løbende fornyelse, der kommer fra de spændende og fremmede kulturer. - Mange af vores gæster, kommer også for at være en del af den sikkerhed, der findes hos os. Og den bevarer vi kun ved at holde fast i vores rødder - i vores fundament fra den kristne tro og etik.
Danske skoler bør efter min mening holde fast i deres gode traditioner - og så acceptere, at nogen kan fravælge at deltage, hvis man har en god grund.
Anonymt stikkeri skal ikke ødelægge et trygt samfund
Et andet forfald, der er ved at snige sig ind i samfundet, er en stikkermentalitet. Den har altid trives hos de svage sjæle, - de mennesker, der ikke har gode sociale holdninger og god etik. Anonym angivelse er rent guf for alle, der vil chikanere de personer, de føler har trådt dem over tæerne, eller som de blot har lyst til at gøre ondt. Fri os for, at vi nu begynder at lade denne "forbrydelse", som stikkervæsenet er, blive legitim og acceptabel. Det er frit fald for ethvert ordenligt samfund.
Vi skal alle arbejde for, at der sker en ansvarlig holdningsændring hos os alle. Snak med alle om, hvor dårligt det er med socialt bedrageri, fortæl, at det går ud over os alle, og hvis det bliver ved, ender vi med at få indført et stikkersamfund. Det skal vi for alt i verden undgå, og det må langt de fleste kunne forstå.
Der vil altid være en lille del af en befolkning, som er syge i hovedet. Dem skal vi takle v.h.a. midler vi selv kan stå inde for. Ikke ved hjælp af metoder vi kender fra krigstider og politistater.
Preben Lemann