Stenlille / SJOV i GADEN 2015
Drengerøvsaften
 
Her til højre er et billede fra Veras Kaffebar, som var i den bedste 50ér stil, siddende på bænken, Liva Nielsen og i baggrunden Charlotte Nielsen, som sørgede for, at der var kaffe på kanden til alle Drengerøvs deltagerne.
 
Et stemningsbillede fra fredag aften, hvor et sted mellem 2.500-3.000 mennesker deltog.
 
De kom langvej fra, Køge, Albertslund, Slagelse, Høng, blot for at nævne nogen af dem, arrangørerne fik talt med. Alle på de skønneste maskiner af motorcykler, gamle skønne folkevognsrugbrød, knallerter tip top istandsat. Alle gik rundt i en summen af begejstring, og man mærkede den fælles passion, på mange af gæsterne.
 
Cafe Rødhætte havde fået den umenneskelige opgave, at bespise de mange gæster. Arrangørerne blev jo i den grad over rulet af de mange herlige gæster, som nød en skøn augustaften.
 
Hvis et nyt tilsvarende arrangement næste år bliver en realitet, så vil arrangørerne selvfølgelig sørge for flere spisesteder, dette var klart en prøve på nogen som bragede igennem af succes. Mange af gæsterne fik dog mad, da byens 3 pizzariere også stod på spring for at bespise de mange gæster, andre gik i Superbrugsen og hentede lidt smørerbrød og sandwich. Det var en aften, som Stenlille borgerne sent vil glemme!
 
Nogen gik først hjem fra Den gamle hætte, da morgenfriske arrangører mødte op klokken 6 for at dække morgenbord i Hovedgaden
 
Morgenkaffen serveret midt på Hovedgaden
 
430 rundstykker, 10 franskbrød, oceaner af Galle & Jessens chokolade og ligeså mange kander kaffe.
 
Hjælpere fra Stenlille Fritidsfabrik, stod for kaffebrygning samt at skære og smørre rundstykker til de mange borgere, imens de frivillige og 2 biler kørte i pendulfart mellem Stenlille-Hallen og Hovedgaden, hvorpå frivillige læssede af, og serverede på et af midtsjællands længste morgenbord.
 
Sjov i gaden ugen
 
Eventgruppen, som dels er en del af SHHB, vil den kommende uge evaluere hele ugen, og der hersker nok ingen tvivl om, at dele af Sjov i gaden godt kan gentages til næste år.
 
Hele ugen har Stenlilleborgerne i den grad taget imod de mange tilbud. 160 borgere cyklede kulturture, og besøgte Vandværket og Lokalarkivet, 100 løb gadeløb, 66 besøgte Stenlille kirke hvor Maria Hjort holdte et spændende foredrag, over 250 borgere festede ved indvielse af Aktivitetsbanen, 100 børn og forældre var til Sylvester trommefest i Sognegården, over 150 til åbning af Vandværksskoven, 300 unge festede i Stenlille hallen samme aften som der var Drengerøvsaften, så hele ugen har været fantastisk, når man så lige lægger ca. 517 elever fra Stenlille skole oveni, samt alle de lærere, foreninger og frivillige, som har lagt meget arbejde i at få integreret alle børnene på skolen, i at få en Sjov uge i fællesskab med resten af byen.
sjov i gaden
Mine arme er slet ikke kommet ned'
Aldrig har jeg oplevet noget så vildt!!!


430 rundstykker, 10 franskbrød, masser af pålægschokolade og spandfuld af kaffe.

Små 400 Stenlille borgere, stod op tidligt, trods en vild Drengerøvsaften dagen forinden. Eventgruppen piskede i alle retninger for, at sørge for alle fremmødte borgere fik både morgenmad og kaffe. 4 morgenfriske Fritidsfabrikkens medlemmer smurte morgenbrød og bryggede kaffen, og kunne slet ikke følge med. Mette Engkebølle og Lotte Krogh fra SHHB kørte fra hallen til Hovedgaden i de 11/2 time morgenmaden varede, og læssede af, alt i mens frivillige piskede frem og tilbage mellem de 2 chauffører og morgen bordene, som fyldte nogen meter i gadebilledet.
 
Der var super stemning og Nordvang Sannerud, to lokale gutter spillede under morgenmaden, hvorefter de senere på dagen rykkede på Superbrugsens P-plads, og spillede imens der blev grillet til omkring 300 mennesker.
 
Hele dagen var fuld af oplevelser rundt omkring i byen, skum fra Benløse brandværn, Stald Nordskov ponyridning, kulturhusets foreningsdag, klovnen Trampolina med balloner, snif med spring bane, fodbold, hoppeborg og Zumba midt mellem skønne veteran biler i rækkevis.
 
Da team sjov i gaden, mødte op kl. 6.00 lørdag morgen, blev de mødt af borgere, som var på vej hjem fra Drengerøvs aftenen. Fredagen var ubeskrivelig i ord, men eventgruppen mener der har været omkring 2.500-3.000 mennesker. Flere borgere i den voksne alder, sagde at de aldrig havde set noget lignende i Stenlille.
 
Eventgruppen er glad, hele ugen har været mere end fantastisk - den har været forrygende fænomenal. Stenlille har virkelig savnet noget sjov i gaden. Nu skal det hele evalueres, hvad kunne gøres bedre, på dette projekt som ingen før havde prøvet.
 
Der er ting, som kan gøres bedre, men vi blev også overrulet mere end vi på det vildeste havde forstillet os, særligt om fredagen. Cafe Rødhætte, kæmpede en brag kamp med bespisninger og taget i betragtning på deres korte tid i Stenlille og erfaringen i så stort et arrangement, som ikke kunne forudsiges, så gik det.
 
Næste år har eventgruppen lært af det og kan få ændret lidt på bla bespisnings mulighederne.

Hele opbygningen af Sjov i gaden, er lagt ud til de forskellige foreninger og deltagende butikker. SHHBs har sået ideen og byggede en frivillig arbejdsgruppe op. Gruppen har derfor ikke haft indtægter på hverken bespisning, ølsalg eller andet, men lagt det ud til andre. Event gruppen har kun tjent på de slag folk slog i kraft prøven fredag aften, samt salget af figurerne ved landevejene Stenlili'ons figurerne, malet af frivillige, gav 3.850 i kassen.
 
Derudover er eventgruppen yderst tilfreds med, at så mange sponsorer har hjulpet. Dels til trøjer, Banner, morgenbord, maling, dæk, vand til løberne og Zumba danserne, scene, musik fra diskotek Overdrive, annonce tilskud, et fantastisk fyrværkeri fredag aften.
 
Så sjov i gaden regner med, at det økonomisk slæber rundt på enten et lille bitte underskud, eller nærmere et nul! Men vigtigst er alt det som er skabt mellem byens borgere, fællesskabsfølelse, viljen om samarbejdet på tværs, glæden om at gøre noget. Det skaber en unik vilje til, at fortsætter i den positive ånd, som gør, at vi overlever ude på landet.
 
Sjov i Gaden
 
 
Lotte, 17. juni 2015
Det skal være sjovt, at bo i Stenlille
 
Stenlille Handels Håndværker og Borgerforening vil gerne spille bold med alle andre som ønsker, mere gang i lokalområdet. Sidste års succes med samarbejdet på tværs af foreninger i byen, i forbindelse med Kræftens bekæmpelses kampagne ”Støt brysterne” gik fabelagtigt.
 
Denne glæde, høst og medindlevelse samt opbakningen over sidste års event har gjort at det tværgående samarbejde forsøges at forblive i endnu en EVENT for hele byen, hvor både Idrætslivets foreninger, samt øvrige foreninger, Spejderne, FDFerne, butikkerne i byen, Stenlille Vandværk, Stenlille skole, samt Stenmagle-Stenlille Menighedsråd aktivt og kreativt, skaber en masse hyggelige tilbud til byens borgere i en uge som kaldes ”Sjov i gaden”.
 
Det skal være sjovt, at bo i Stenlille og samarbejdet vil kunne styrke og drive de frivillige Ildsjæle meget længere når blot vi samler os lidt mere og det vil kunne gavne alle, både de yngre og ældre borgere.
 
Sjov i gaden uge 34 i Stenlille.
 
Der vil blive en fest hele ugen, byen vil blive pyntet op, butikkerne vil finde på sjove tiltag i ugens løb og alle som er deltagende i projektet vil hver især tilføje noget som er sjovt.
 
Lørdag, søndag i denne uge, vil selvfølgelig blive de to store dage, her vil Hovedgaden mellem jernbaneoverskæringen og Assentorpvej blive lukket mellem kl.8.00 og 16.00 og der vil være stort fælles morgenmad, lige som i de gode gamle dage.
 
Butikkerne rykker på gaden, masser af nostalgi af gamle køretøjer besøger byen, ZUMBA dans midt i byen, klovneri for børn. Stenlille Kulturhus åbner dørene op til foreningsdag. Lokalarkivet holder åbent. Der bliver guidet Kulturcykelture flere gange i ugens løb, et spændende arrangement i Stenlille Kirke med Sylvester på trommer. Musik med et lokalt band og meget, meget mere.
 
Man vil kunne følge med i Ugeavisen op til uge 34, derudover har arbejdsgruppen oprettet en facebookgruppe som hedder Sjov i gaden i Stenlille, denne side bliver hele tiden opdateret.
 
Programmet vil derudover deles ud i Stenlille Superbrugs, når det er helt fastlagt.
klik på billederne for at se dem større...
Stenlille Handels-, Håndværker- og Borgerforening (SHHB)  | shhbinfo@gmail.com