Stenlille / SJOV i GADEN 2015 / Sjov i Gaden - Skolen er med

Sjov i Gaden - Skolen er med

 

Så har praktikanterne lavet en lille video med deres tilbud

Posted by Superbrugsen Stenlille on 19. august 2015
Stenlillespejderne Laurentius er klar til en sjov formiddag onsdag med 0. klasserne fra Stenlille Skole.
 
Vi glæder os til at dele ud af spejderlivet med oplevelser i naturen og mad på bål. Det hele foregår på Spejderengen bag hallen.
Stenlille samles om den nye skole reform!

I uge 34 samarbejder Stenlille skole med Stenlille Handels-, Håndværker- og Borgerforening, som har taget initiativ til "Sjov i gaden i Stenlille".
 
Samarbejdet er en del af Åben Skole, som er kommet med skolereformen og lægger op til, at skolerne skal åbne sig over for det omgivende samfund ved at inddrage bla. idræts- og foreningsliv. Samarbejdet skal også være med til at styrke sammenhængskraften i lokalområdet.
 
For eleverne betyder det, at ugen har overskriften "Sjov i gaden og sjov på skolen".
 
Ud over det sjov de forskellige teams inddrager i noget af undervisningen, bliver der bla. masser af sjov bevægelse og spændende lokale virksomhedsbesøg for de ældste elever i forbindelse med erhvervs- og uddannelsesvejledning. Alle klasser får forskellige oplever interessante tilbud serveret i ugen, af de mange foreninger, erhvervs og byens Superbrugs.
 
Begge partner er glade for samarbejdet, som har været tæt mellem Rikke Muldbjerg som er Lærer på skolen, og som har lagt mange kræfter i projektet og Lotte Krogh fra SHHB, og som er tovholder i den sjove uge i Stenlille.
Stenlille skolen vil hele ugen køre under temaet ”Sjov på gaden og sjovt på skolen”. Rikke Muldbjerg Lærer på Stenlille skolen, har knoklet for at få oparbejdet et spændende program, som byder på en spændende og varieret undervisning med masser af bevægelse.
 
De ældste elever skal bla. ud af huset og have undervisning på Vandværket, i Brugsen og på Gaslageret. De besøg sker som led skolens nye fag - IRL undervisning, som er et nyt fag i forbindelse med den nye reform.

På mellemtrinnet vil der blive masser af undervisning og bevægelse, og eleverne skal bla. ride, spille fodbold, håndbold og lave gymnastik i samarbejde med vores lokale klubber. 6.kl. skal også på ”sjov” og deltage i et undervisningsforløb i lokalarkivet.

For de yngste venter der bla. sjov med vand i samarbejde med Vandværket og undervisning og oplevelser med Laurentius-spejderne (DDS), som vil fortælle om urter som eleverne skal plukke og senere anvende i brød, de tilbereder over bål.

Eleverne skal besøge kirken og høre om sjove præster mm og de skal selvfølgelig også have masser af bevægelse og kreativ undervisning også i samarbejde med lokale klubber og foreninger.
0. klasse
O.klasserne får besøg af Stenlille vandværk mandag, 12.30 hvor der bliver Vandsjov.
Stenlillespejderne Laurentius kommer og henter 0.klasse onsdag, hvor børnene lærer om urter, plukke urter og bage brød på bål.
1. klasse
Stenlille Vandværk laver Vandsjov mandag kl.12.30
Onsdag får 1.klasserne besøg af Stenlille IF's fodboldafdeling som vil spille fodbold, med alle børn fra 1.til 3.klasse.
2. klasse
Sognepræst Maria Hjort inviterer 2.klasserne i kirke, hvor hun fortæller om sjove præster, om det at være præst, om kirken, synge en salme og forklare handlingen og eleverne vil få lov, at besøge kirketårnet.
Samme dag vil 2.klasserne også få besøg af Malene Topp bogføring Hovedgaden 49 som kommer på skolen og har kreativ time, hvor de laver blæksprutter ud af elastikker.
Onsdag kommer Stenlille IF's fodboldafdeling og spiller fodbold med alle elever fra 1.til 3.klasse.
3. klasse
Blæksprutter af elastikker, vil blive 3.klassernes spændende opgave i løbet af ugen, hvor Malene Topp fra Hovedgaden 49 vil besøge klassen.
Onsdag vil idrætsforeningen danse Zumba og der vil blive afprøvet Spring gymnastik, som Stenlilles gymnastik afdeling står for, derefter er der Fodbold fra 1.til 3.klasse, her er det Stenlille IF's fodboldafdeling som stiller op.
4. klasse
Tirsdag har Stald Nordskov inviteret 4.klasserne på et besøg, her læres om heste, sikkerhed omkring heste, hestes reaktioner mm. Der afsluttes med en sjov ridetur.
Onsdag er der Zumba og Spring gymnastik, som Stenlille IF's gymnastik har inviteret til.
5. klasse
Onsdag formiddag danses der Zumba i Hallen, besøg fra Stenlille IF's gymnastik afdeling.
Torsdag er 5.klasserne inviteret over på besøg hos Stald Nordskov. Hvor eleverne bla. lære om heste, reaktioner mm. Der afsluttes med en lille sjov ridetur.
6. klasse
6.B er på et spændende projekt Huleby lejr, hele ugen, så det er kun 6.A som er hjemme til sjov i gaden. Fritidsfabrikken i Stenlille, vil spille kroket med 6 klasse om tirsdagen og torsdag vil Stenlille Lokalarkiv, invitere eleverne i 6.klasse på en lille arkiv snak, hvad er et arkiv egentlig, og hvad laver de.
7. klasse
Stenlille Vandværk tilbyder eleverne undervisning og fremvisning af vandværket i byen både tirsdag og onsdag.
8. klasse
Energinet på Merløsevejen åbner dørene for 8. Klasse. Eleverne får info omkring sikkerhed, jobmuligheder, viden og opbevaring af gas.
8.A mandag
8.B tirsdag
En unik arbejdsplads i byen, som er kendt også udenfor Danmark.
9. klasse
Mandag kl.13.15 besøger uddeler Anders Jensen fra Stenlille Superbrugs 9.klasserne. Her fortæller han om hele COOP koncernen, jobs og uddannelses muligheder mm. Hvad kan et job i superbrugsen føre til, hvilke muligheder er der. De efterfølgende dage, vil Anders tilbyde interesserede elever for et kort praktikforløb.
Stenlille Handels-, Håndværker- og Borgerforening (SHHB)  | shhbinfo@gmail.com